Indlæser...

Fræse Redskaber

Her finder du havefræsere til kultivering af jord

Underkategorier

Stort udvalg af havefræsere

En havefræser er et haveredskab, der har roterende knive der vender jorden. Den bruges både til forskellige typer af graveopgaver og til at forberede jorden til såning og beplantning. Hos RC Holm har vi et stort udvalg af havefræsere uanset om du har brug for en mindre havefræser til privat brug, eller en større jordfræser til professionelt brug.

Hvorfor vælge en havefræser

Det er hårdt arbejde at vende jorden manuelt med en spade i hånden, og ved at udnytte maskinkraften sparer du dig selv for ømme muskler og hold i ryggen. Med en havefræser kan du nemt arbejde med jorden i din have eller på et andet større jordareal, uden at belaste kroppen unødvendigt.

Skal du for eksempel anlægge en græsplæne eller et større blomsterbed, så kan en havefræser være behjælpelig med at forberede jorden og gøre arealet plant og ensartet. Med en havefræser undgår du at bruge timevis med en spade i hånden, da arbejdet er klaret hurtigt og nemt ved hjælp af maskinkraft.

Fordele ved at bruge en havefræser

Der er mange fordele ved at bruge en havefræser frem for at grave ved håndkraft. Først og fremmest så sparer du tid. En havefræser klarer arbejdet på ingen tid i forhold til når man graver manuelt. Derudover så sparer du også kræfter, og skåner din ryg. Sidst men ikke mindst, så forbedres jordkvaliteten mere effektivt, da jorden findeles, blandes, jævnes og spredes igen, hvilket sikrer den mest næringsrige jord.

Hvilken havefræser skal man vælge

Når du skal vælge en havefræser, der passer lige netop til dine behov, så er det vigtigt at afklare behovet først. Du skal overveje, hvor stort et areal du har brug for at kultivere, og hvor mange gange om året du skal bruge din havefræser.

Er din havefræser til en privat have, hvor du har mindre beplantning opgaver og vedligehold af mindre stykker jord, så har du måske kun brug for at bruge din havefræser 1-2 gange om året. I så fald er det en fordel at vælge en mindre havefræser, som er nem at skubbe og vende, selv i en almindelig størrelse have.

Jo større arealer du skal forarbejde, og jo oftere du har brug for at bruge din havefræser, des større og kraftigere havefræser bør du investere i.

Til anlægsgartneren, skovarbejderen og den private havemand

Har du brug for en professionel havefræser til dit arbejde, så har vi et udvalg af havefræsere, som du kan bruge lige så ofte dit arbejde kræver dem.

Flere af vores professionelle havefræsere har desuden mulighed for tilkobling af andet udstyr, så du for eksempel kan forvandle din havefræser til en fejemaskine eller en snerydningsmaskine. Dette er oplagt for dig, der arbejder som havemand for private eller som har viceværtfunktion for boliger eller virksomheder.

Til de større graveopgaver

Har du brug for at kultivere større jord- eller skovarealer, så har du mulighed for at købe en hydraulisk jordfræser, som du kan spænde foran eller bagpå din traktor, gravemaskine eller minilæsser. Her får man mere maskinkraft og et større areal, der fræses ad gangen på grund af fræserens længde og dybde. Disse bruges primært på store arealer, da det kræver mere plads at vende og udføre præcisionsarbejde.