Indlæser...
koblinger

koblinger

Her finder du vores udvalg af magnetkoblinger og slyngkoblinger

2 varer

Faldende orden
pr. side
 1. Magnet kobling, elektrisk kobling med remhjul b belt til 25,4 mm aksel
  SKU: dld2,25,4 Magnet kobling, elektrisk kobling med remhjul b belt til 25,4 mm aksel
  1.562,50 kr Inkl. moms
  Få tilbage
 2. Slyngkobling 20 hul 127 udv 13 spor mm
  SKU: 152000-1 Slyngkobling 20 hul 127 udv 13 spor mm
  750,00 kr Inkl. moms
  På lager

2 varer

Faldende orden
pr. side

Kobling og tilbehør til dit køretøj

Er du på udkig efter en ny kobling så er du kommet til det rette sted. RC Holm A/S har et stort udvalg af reservedele og er også stedet, hvor du kan finde en ny kobling. Uanset om du er på udkig efter en ny magnet kobling eller en slyng kobling, så finder du din nye kobling hos os. Det behøver hverken være dyrt eller besværligt at skifte en kobling, men til gengæld så er den et vigtigt element, når du gerne vil vedligeholde et velfungerende køretøj uanset om det er en bil, en havetraktor eller en plæneklipper.

Hvad er en kobling

En kobling er en mekanisk enhed, der overfører energi mellem en motor og en gearkasse. Koblingen forbinder og adskiller transmissionen fra motoren. Det er således koblingen der sikrer fremdriften i et hvilket som helst køretøj, uanset om det er en bil, en havetraktor eller en plæneklipper. I en bil er det koblingen der sørger for, at man kan skifte gear uden at stoppe motoren, og det er den, man træder i bund i forbindelse med at man skifter gear. Denne proces kalder man at koble ud. Når man kobler ud adskiller man motoren fra transmissionen, og køretøjet mister kortvarigt sin fremdrift, hvilket betyder at man kan skifte gear. Hvis koblingen ikke fungerer optimalt, kan det være svært at skifte gear, og en kobling der er slidt ned kan forårsage stor skade på nogle af de øvrige komponenter af bilen.

Hvad er en magnetkobling

En magnet kobling overfører kraft fra en aksel til en anden via magnetisme. En magnetkobling er en elektrisk motor kobling, der bruges af motorer, der har 12 volt. Disse koblinger sidder for eksempel på de fleste plæneklippere, havetraktorer og andre havemaskiner.

Hvad er en slyngkobling

En slyngkobling bruges ofte af mindre benzinmotorer, og bruges til at skabe forbindelse mellem to aksler, der muligvis ikke er justeret perfekt med hinanden. Slyngkoblingen kan absorbere mindre forskelle i justeringen mellem akslerne, hvilket reducerer slid og forlænger levetiden på komponenterne. En slyngkobling kaldes også en centrifugalkobling.

Tegn på at koblingen er ved at være slidt

En kobling er en vigtig mekanisk komponent i enhver motor. Som tidligere nævnt, så kan en defekt kobling skabe store problemer for resten af motoren, så det er vigtigt at være opmærksom på, om koblingen trænger til udskiftning. Det kan være svært at vurdere præcis hvornår det er tid til at udskifte en kobling, men der er nogle vigtige faresignaler, som er væsentlige at holde øje med.

Et af de første tegn på, at koblingen begynder at trænge til udskiftning er, at den bliver sværere og sværere at træde i bund. Samtidig kan det være, at det begynder at blive svært at skifte gear, eller at bilen ligefrem ryger ud af gear mens du kører. Hvis du oplever dette, er det værd at undersøge, om din kobling trænger til at blive skiftet ud med en ny.

En slidt kobling kan også medføre, at din motor har sværere ved at accelerere, eller at den mangler trækkraft, når du kører op ad en bakke. Oplever du disse symptomer, bør du også overveje om du skal have skiftet din kobling.

Hvis du oplever mislyde fra din kobling, for eksempel i forbindelse med, at du skifter gear - så er det også en god idé at få din kobling undersøgt. En nedslidt kobling kan forårsage skader på andre dele af transmissionen eller motoren, og det er derfor vigtigt at reagere, hvis du oplever fejl.

Hvis din kobling er slidt og trænger til udskiftning, så kan du købe en ny hos RC Holm A/S. En kobling er hverken dyr eller kompliceret at skifte, men det er en lidt tidskrævende proces. Uanset om du har brug for en ny slyngkobling eller en magnet kobling, så finder du din nye kobling hos RC Holm A/S.