Indlæser...

ATV/UTV på plader

ATV & UTV til offentlig vej

8 varer

Faldende orden
pr. side
  1. -29% ELEKTRISK - BIL Hisun Elektrisk UTV 4X4 på plader - E1 - 2 personer - Camouflage
    SKU: HS5DUTV-2 Hisun Elektrisk UTV 4X4 på plader - E1 - 2 personer - Camouflage
    Tilbudspris 106.250,00 kr Inkl. moms Vejl. pris: 150.000,00 kr Inkl. moms
    Få tilbage
  2. -29% ELEKTRISK - BIL Hisun Elektrisk UTV 4X4 på plader - E1 - 2 personer - Sort.
    SKU: HS5DUTV-2-S Hisun Elektrisk UTV 4X4 på plader - E1 - 2 personer - Sort.
    Tilbudspris 106.250,00 kr Inkl. moms Vejl. pris: 150.000,00 kr Inkl. moms
    Restordre
  3. -18% BENZIN 4X4 T3A Hisun Tactic ATV 550 T3A - Sort
    SKU: H550EFIT3-CS Hisun Tactic ATV 550 T3A - Sort
    Tilbudspris 56.248,75 kr Inkl. moms Vejl. pris: 68.625,00 kr Inkl. moms
    Udsolgt

8 varer

Faldende orden
pr. side

Hvad er en ATV på plader til vejbrug


En ATV på plader til vejbrug skal være godkendt til brug udenfor privat ejendom. Det vil sige at der skal nummerplader på Atv'en og den skal derfor være registreret som bil eller traktor med tilladelse til at køre på offentlig vej. Som bil skal ATV-køretøjet være EU-typegodkendt og registreret med nummerplade. Det betyder også at brugen af ATV påvirkes på samme vis med hensyn til krav til kørekort, færdselsregler, afgifter m.m. Et ATV-køretøj registreret til vejbrug som bil, koster dermed det samme i registreringsafgift som en personbil og må kun føres af en person over 18 år med B-kørekort. En ATV godkendt om traktor kan benyttes på offentlig vej med en maksimumfart af 40 km i timen, og kan føres af 16-18-årige med traktorkørekort. De skal også være EU-typegodkendt som traktor med en T3-godkendelse og registreret med nummerplade.

Nye regler for ATV-registrering (ATV på plader)


Reglerne for en ATV på plader og registrering af ATV’er blev ændret d. 1. september 2017. I praksis betyder det at ATV’er ikke længere kan omklassificeres fra bilkøretøj til traktor. Førhen var det muligt at omklassificere ATV’er fra bil til traktor for at landbruget kunne bruge ATV’er som traktor, selvom de ikke var konstrueret som en traktor. Siden da er der kommet ATV’er på markedet, der er konstrueret og EU-typegodkendt som traktor med T-3 godkendelse - det vil sige at de er lavet til at opfylde kravene til traktorkonstruktion, og derfor er ‘født’ med traktorklassificering. De kan godkendes og registreres som traktorer i Danmark uden at Færdselsstyrelsen skal tillade en omklassificering. Derfor stopper man med omklassificering af ATV’er til traktorer. T3-godkendelsen vil sige at ATV’en som standard leveres som traktor og opfylder krav til traktor. Der må kun befinde sig 2 person på ATV’en hvis den er godkendt til det, og den må trække læs på over 1000 kg hvis den er godkendt til det. T3-godkendelsen kræver ikke CVR-nummer eller erhvervsregistrering og kan købes af både private og erhvervsdrivende. Private får den registeret til godstransport. Det gør erhverv også, medmindre man har CVR nr i skov, gartneri, landbrug.

Hvem kan køre en ATV på plader?


Førere mellem 16-18 skal have traktorkørekort, og fører over 18 år skal have B-kørekort. Vægtafgiften er på kr 67 årligt. Der findes omkring 100 godkendte ATV typer, som er T3-godkendt og klassificeret som traktor og fortsat kan bruges i landbruget. For at kunne registrere ATV'en som traktor, som privat, skal ATV’en kunne trække sin egen teknisk tilladte totalvægt, den må ikke have lad, det skal dækkes af, og den skal overholde kravene til luftforurening fra traktorer. ATV’er der er EU-godkendt med en tophastighed på over 40 km/t registreres som en bil. EF-typegodkendelse skal fremgå af køretøjets mærkeplade uanset om den er typegodkendt som bil eller traktor. Importør og fabrikant skal også kunne oplyse om godkendelser. Ved syn skal EF-overensstemmelsescertifikatet (COC-dokument) kunne fremvises. Kontakt os, hvis du har lyst til at prøvekøre en ATV på plader