Indlæser...

Fejemaskine

Underkategorier
En fejemaskine er en alsidig og effektiv maskine, som på kort tid har vundet indpas i rigtig mange danske redskabsskure. Med en fejemaskine kan du nemlig hurtigt og nemt rydde din grund eller indkørsel for nedfaldne blade, jord og sne, så du kan fokusere din tid og energi på andre og vigtigere gøremål.

En anden indlysende fordel er, at en fejemaskine er mere skånsom for din ryg end en almindelig kost eller skovl. Har du for eksempel en lang indkørsel eller en stor gårdsplads, vil en effektiv fejemaskine hvert år kunne spare dig for mange timers fysisk hårdt, kedeligt og ensformigt arbejde med at rive blade sammen, feje og skovle sne. Har du først oplevet, hvor nemt det går med en maskine, vender du næppe tilbage til den manuelle metode med kost og skovl.

Se RC Holms udvalg her og bestil din maskine hjem i dag - det vil du ikke fortryde.

En fejemaskine kan bruges til mange overflader


En fejemaskine kan benyttes til mange formål - året rundt. Benyt eksempelvis din fejemaskine til at feje din indkørsel fri for nedfaldne blade, haveaffald og nyfalden sne eller brug den indendørs i garagen til at feje gulvet. Har du først oplevet, hvor nemt og hurtigt det går, vender du næppe tilbage til den gammeldags, manuelle metode med kost.

Du kan bruge din fejemaskine på flere forskellige overflader, herunder:

  • Fliser

  • Asfalt

  • Beton


En fejemaskine er en kraftig og effektiv maskine, som kan feje genstande væk med stor kraft. Den egner sig derfor ikke til overflader med løs belægning som for eksempel grus. Husk at indstille maskinen korrekt og være opmærksom på, om der ligger større sten, grankogler eller andre genstande, som potentielt kan ramme forbipasserende, inden du tænder den. Du kan dog også vælge at eliminere risikoen for flyvende genstande helt ved at tilkøbe et modul med opsamlerkasse, som du kan spænde på maskinen. Modulet samler blade, småsten og øvrigt skidt op i en kasse, som du efterfølgende kan tømme i kompostbunken.

Brug din fejemaskine året rundt


En fejemaskine er selvsagt enormt praktisk om efteråret, når der skal fjernes visne og nedfaldne blade, jord og haveaffald. Men du kan faktisk også bruge fejemaskinen resten af året - for eksempel til at rydde sne om vinteren. Glem alt om at stå tidligt op før resten af huset vågner for at skovle fortovet fri for sne i mørke og minusgrader. Med en fejemaskine kan du klare snerydningen på få minutter og blive liggende i sengen en halv time længere.

Er der kun faldet en mindre mængde sne, kan du ofte nøjes med at bruge fejemaskinen alene til at rydde sneen væk. Er faldet meget sne i løbet af natten, kan det være en god idé at investere i og montere et sneblad på maskinen.

Til foråret kan du bruge den i garagen og på din fliseterrasse til at fjerne skidt og snavs, inden du går i gang med at rense og imprægnere fliserne. Det er både hurtigere og langt mere effektivt, end hvis du skulle bruge en kost.

Med det rigtige ekstraudstyr kan du altså opgradere og bruge din fejemaskine året rundt og spare dig selv for timevis af kedeligt og ensformigt arbejde.

Flere forskellige typer


Der findes flere forskellige typer af fejemaskiner, som hver har deres fordele, alt efter hvor du påtænker at bruge maskinen.

Manuel fejemaskine


En manuel fejemaskine er nem at betjene og det oplagte alternativ til en kost eller skovl. Du skal blot skubbe den frem ved håndkraft, hvorefter børsterne på maskinen fjerner nedfaldne blade, skidt og sne. Du kan bruge denne type inde såvel som ude.

Batteridrevet fejemaskine


Foretrækker du en fejemaskine med mere kraft, men vil helst være fri for at skulle fylde benzin eller diesel på i tide og utide, er en batteridrevet fejemaskine formodentlig det rette valg. Denne type maskine er effektiv til mindre arealer og vil som oftest kunne rydde indkørslen for blade eller sne på en enkelt opladning. Du kan bruge den både inde og ude.

Benzin- eller dieseldrevet fejemaskine


Skal du have fejet større arealer, er en benzin- eller dieseldrevet fejemaskine ofte et godt valg. Med en benzin- eller dieseldrevet fejemaskine kan du nemlig hurtigt og nemt feje og rydde store arealer, for eksempel en vej eller en gårdsplads, for nedfaldne blade, haveaffald og sne. Benzin- og dieseldrevne maskiner er hovedsageligt beregnet til udendørs brug, men kan også bruges indendørs på eksempelvis et lager eller i en maskinpark, hvis der vel at mærke er god ventilation og udluftning.